Fin Design + Effects

Download

Credits:

Behind the scenes

This particular toilet is the unlikely subject for one of the local art world’s more provocative and immersive installations.

From the outside, “Dunny” appears to be exactly that; a slightly run-down outdoor toilet – the kind still occasionally spotted around older rural properties across Australia’s sprawling outback. Once inside, thanks to a VR headset that looks more Jules Vern than Silicon Valley, you are transported into what we assume is the over-sized and opulent bathroom of the current ruler of the free world.

Fin Design + Effects was tasked with creating the virtual environment as well as documenting the production and collaboration between the creative forces behind the Dunny project.

This creative collaboration between Fin and Imperfect Circle demonstrates there are no limits to what can be re imagined when you creatively combine the old and the new.